keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Milan Mietteitä

Ihan aluksi söpö video, joka otettiin muutama viikko sitten kun leikin isin kummipojan kanssa. Hän oli tosi kiva leikkikaveri!


Minä olen viimeaikoina pohdiskellut tosi paljon. En edes enää oikein muista mistä se lähti, mutta paljon asioita on pyörinyt päässäni. Ehkä minun uusi pikkuveljeni sekoittaa päätäni, vaikkei hän ole (onneksi) edes kotona vielä..? Tässä nyt näitä sanontoja ja sanoja joita olen miettinyt:

"Painu hevonkuuseen"
Miksi ihmeessä hevosen käsketään painumaan kuuseen?! Vai tarkoittaako se edes sitä? Mikä oikeastaan mahtaa olla hevonkuusi? Vai onko se hevon kuusi? Onko hevosella siis oma kuusi? Mutta miksi se sinne kiipeäisi.. Ja eihän hevonen edes pääsisi sinne kuuseen kun se on niin kömpelö. Eihän sillä ole edes kynsiä joilla kiipeillä. Ehkä hevonen ammutaan sinne kuuseen. Siihen tarvittaisiin kyllä tosi iso ampumaväline... Onkohan tämä taas jotain tosi hämäävää juttua? Niinkuin lehmänpihvijuttu

"Voi että / voiveitsi"
Miksi voita täytyy voivotella? Tarkoittaako voiveitsi voiveistä, vai voivotellaanko siinä vain veistä? Onko veitsi tehnyt jotain tuhmaa kun sille sanotaan "voi veitsi..."? Ja miksi se edes on voiveitsi, kun samaa veistä isi ja äiti voi käyttää muihinkin ruokiin? Ei niitä silloinkaan sanota kanaveitseksi tai makkaraveitseksi. 

"Vajakki"
Tämä on todella kummallinen sana. Tarkoittaako tämä tyyppiä, joka asuu vajassa? Vai käveleekö se ulos vajasta ja sitten sanotaan että se on vajakki, koska se tulee sieltä? Miksi sitten talosta tulevia ihmisiä ei sanota talokeiksi? Tai autosta ulosastuvia autokeiksi? Olen kuullut myös, että jakki on eräänlainen härkä. Onko VAjakki sitten joku muu rotu, vai onko se jakki nimeltä VA. Hassu nimi kyllä kaverilla jos näin on.

(VA)jakki?
"Lähteä lätkimään"
Lätkiä=pelata jääkiekkoa, eikö? Kuka siis lähtee pelaamaan jääkiekkoa? Miksei voi vain sanoa että lähteä pelaamaan jääkiekkoa? Ja miksi vaikka sanotaan näin, niin se lähtevä tyyppi ei silti välttämättä lähde pelaamaan, vaan saattaa lähteä johonkin aivan muualle? Huijaako se vain, vai onko sillä niin lyhyt muisti ettei se muistanut enää mihin sen piti mennä? Lätkiä voi myös tarkoittaa lätkimistä, eli siis läpsimistä/kevyesti lyömistä. Ketä se lähtee lätkimään, siskoa vai? Sitä ainakin kuuluu lätkiä. Mutta miksi pitää oikein varta vasten Lähteä lätkimään? Eikö sitä voi tehdä vain sitten kun sattuu jo olemaan siskon luona? Minä en ainakaan pelkästään sitä varten jaksaisi nousta sängystä... Kyllä sitä ehtii sitten myöhemminkin lätkiä!

Noin. Nyt en jaksa pohtia enempää. Vielä vähän kuvia:


Syömässä Mosse-tädin ja Samppa-sedän kanssa.
Kissa ja hiiri.
Söpöt tassut.
Väsynyt pikku Ronja.
Siskon uusi lempparinukkumapaikka.
Meidän uusi pikkuveli...
‹‹ Mila ››

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tästä voit lähettää meille fanipostia!