sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Maailman ihmeellisyyksiä

Isi ja äiti meni taas viikonlopuksi sinne mökille ja me jäätiin Ronjan kanssa ihan kahdestaan. Se ei kyllä oikeastaan haitannut, me vain nukuttiin ja syötiin koko aika. Ja tällä kertaa isi ja äiti olivat poissa vain yhden yön. Isi kertoi että he olivat nähneet matkalla lehmiä ja muutaman lampaan. Ainiin ja paaaljon hevosia, sillä he kävivät katsomassa hevostelukilpailuja. En oikein tiedä mistä siellä kilpaillaan, mutta veikkaisin että ne katsovat mikä hevonen näyttää kaikkein maukkaimmalta ja parhaimmalta pihviksi.

Isi myös kertoi, että se lehmä on sellainen mitä mekin olemme saaneet maistaa. Isi kertoi että se on aika suuri eläin, katsokaa vaikka:Lehmä.
Tosi lihava! Rupesin kuitenkin miettimään, että kuinka ihmeessä noin paksusta eläimestä voi tulla niiiin pieni pihvi?! Miten tuommoisen kokoinen lehmä voi kutistua niin pieneksi pihviksi. Tai jauheliha, miten sitäkin voi tulla vain niin hirvittävän pieni paketillinen? Eikö siitä pitäisi tulla semmoinen pikkuisen lehmän muotoinen? En kyllä yhtään ymmärrä. Noita lehmiä täytyy olla tosi paljon kun niistä saa ruokaa vain niin vähän kerrallaan.

‹Mila›
Nyt on minun vuoroni jatkaa, Mila on jo ihan tarpeeksi saanut kirjoittaa taas! Viikko sitten kun oltiin mummilassa käymässä, niin oli kerrankin kivaa olla siellä kun tyhmä ja kiukkuinen Mosse-täti ei ollut paikalla ollenkaan. Me ei oikein tulla Mosse-tädin kanssa toimeen. Hän kun luulee olevansa joku kuningatar, vaikka sehän on täysin mahdotonta kun minä olen prinsessa. Nyt minun ei tarvinnut kiukutella yhtään niin paljoa kun saimme olla melkein koko ajan ihan neljästään.

Kävimme myös ulkoiluttamassa äitiä ja isiä isovanhempien pihalla. Siellä on paaljon kivempi ulkoilla kun täällä cityssä. Viihdyn paljon paremmin maalaistyttönä kuin cityssä. En ole ennen uskaltanut lähteä viemään äitiä kauhean kauas isovanhempien pihasta kun ei sitä ikinä tiedä millaisia petoja siellä pidemmällä voi olla liikenteessä. Nyt kuitenkin päätin että äidin on aika päästä pidemmälle lenkille ja lähdin viemään häntä pelottavien naapureiden ohitse. Siellä ei kuitenkaan ollut yhtään niin pelottavaa kuin luulin, joten päädyimmekin melkoisen pitkälle! Yksi nelijalkainen kuljetusväline (ihmiset sanovat autoksi) tuli vastaan ja äiti piti viedä vähän kauemmaksi turvaan siltä, ne kun näyttävät aika vaarallisilta vekottimilta.


Minäkin muuten ihmettelin tuota lehmäjuttua aikalailla.. Minä luulin että ne lehmät ovat sellaisia ihan pikkuruisia, kun kerran niistä saatava ruokakin on niin vähäistä. Ajattelin aina, että ne lehmät olisivat sellaisia kuin maitopurkissa on, pieniä ja söpöjä. Miten lehmä voi mahtua maitopurkkiin jos se onkin noin iso kuin isi väittää?


<3: Ronja

Oikeanlainen lehmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tästä voit lähettää meille fanipostia!